Forside
Om os
Jobs
Kontakt os
 

Blysanering

Blymaling er yderst sundhedsskadelig og skal behandles på den rigtige måde.

Det er et krav fra Arbejdstilsynet, i forbindelse med en renovering, at overfladen af vægge som skal nedrives eller på anden måde gennembrydes er registret i forhold til sundhedsskadelige stoffer, f.eks. bly. Læs mere

Bly er blevet en varm kartoffel inden for byggeriet inden for meget kort tid og ses specielt i renoveringer af ældre ejendomme og i medierne. Læs mere

I forbindelse med en renovering og nedrivning af vægge og mure med blymaling er det vigtigt at materialet bliver behandlet med forsigtighed og med folk med den rigtige uddannelse. Blymalingen bliver først farlig i det øjeblik den skaller, støver eller på anden måde kan optages igennem luftveje eller ved at "spise" støvet.

I tilfælde hvor dette bliver en risiko skal malingen afrenses og alle partikler skal fjernes. Dette sker oftest ved sandblæsning med en efterfølgende fuldstændig rengøring og deponering af alt affald fra området.

Alt arbejde udøres i et afgrænset rum med tætsluttende skærmvægge hvor der er undertryk og konstant luftskifte. Alt arbejde inde i området udføres med specielle åndedrætsværn og specielle dragter.

Alt byggeaffald skal på deponi, hvis indholdet af bly er over 40 mg/kg(i KBH kommune)
.
Allan Ploug A/S er godkendt til transport af dette affald.

Allan Ploug A/S kan være behjælpelig med prøveudtagelse, projektering af sanering samt den faktiske udførelse af arbejdet.

Oftest kan man igennem en ordentlig projektering af arbejdet minimere omkostningerne ved saneringen således at alt maling ikke behøves fjernet.

Hvis du er i tvivl så ring, vi kan oftest komme med et kvalificeret svar over telefonen.